Potos

Potos se nalazi na južnoj strani ostrva, i udaljen je oko 40ak kilometara od Limenasa, 26 kilometara od luke u Skali Prinos. Potos je malo, prelepo priobalno naselje s izvanrednom turističkom ponudom. Tokom poslednjih nekoliko decenija se razvio u naselje u kome danas živi blizu 1.000 stanovnika. U prošlosti je Potos bio luka koju su koristili stanovnici kopnenog naselja Teologos koje je najstariji glavni grad ostrva tako da je bio daleko manje razvijeniji nego danas. Sada, Potos se smatra najživljim centrom Tasosa, koji biraju pre svega mladi, zbog svoje turističke ponude i razvijenog noćnog života, premda moramo napomenuti da je Potos malo mesto, a sam Tasos daleko mirnija destinacija u odnosu na ostale u Grčkoj.

 

 

Potos je veoma živo mesto i to se prvenstveno odnosi na deo između magistrale i obale dok je deo iznad nje, prema selu Teologos, mirniji i tu su uglavnom privatne kuće. Ovaj deo je pogodan za one kojima ne prija gužva. Desno od magistrale, prema moru, prepliće se nekoliko uličica, koje su uglavnom deo šetališta. U ovim uličicama (osim u glavnoj) smešteno je otprilike sve što Potos nudi. Ovih nekoliko uličica u Potosu je uvek živo, prepuno ljudi i dece. Potos je bogat hotelskim i apartmanskim smeštajem, tako da o ponudi ne morate brinuti. U Potosu postoje 2 internet kafea, veoma mali park za decu sa samo nekoliko igračaka, jedan javni parking u kojem se parkiranje plaća i jedan besplatni javni parking, kao i ronilački klub. 

 

 

Restorani / Kafići / Barovi 

Uz deo plaže koji se pruža uz ribarsku luku ćete naći lanac kafića, barova, restorana, poslastičarnica i noćnih klubova. Vrlo je živo tokom dana a i tokom noći. Desno od magistrale, prema moru, prepliće se nekoliko uličica, koje su uglavnom deo šetališta. U ovim uličicama (osim u glavnoj) smešteno je otprilike sve što Potos nudi. Tu ćete naći veliki broj prodavnica, restorana brze hrane, kao i kafića.

Marketi / Shopping

U Potosu se nalazi nekoliko marketa koji su uglavnom odlično snabdeveni, nekoliko prodavnica, mesara, ribarnica, pekara, poslastičarnica, tezge sa svežim voćem i povrćem. Nekoliko butika odeće i obuće i suvenirnice krase šetalište Potosa.

Plaža

Potos se nalazi uz vrlo dugačku, peščanu plažu. Plaža praktično počinje od centra Potosa i proteže se u dužini od 2 km. Okružena je visokim borovima, stenama i zelenilom koje pravi dovoljno hlada. Plaža Potosa je u potpunosti uređena, sa suncobranima i ležaljkama i to je glavni razlog zašto je tako popularna u letnjem periodu. Ovde imate priliku da probate svoje omiljene sportove na vodi. Voda je čista i fantastična za kupanje.

 

 

Noćni život / Provod

Potos se smatra centrom noćnog života Tasosa. Moramo napomenuti da se Tasos smatra daleko mirnijom destinacijom u odnosu na ostale u Grčkoj, ali da Vam noćnog života u Potosu neće faliti. U Potosu se nalazi dovoljan broj kafića, barova i noćnih klubova kako biste svoje večeri provodili uz grčku muziku i uživali u opuštenoj atmosferi.

Jedna od  najvećih prednosti Potosa jeste što se nalazi u blizini nekih od najlepših plaža na ostrvuPsili Ammos – 4 km, Roso Gremos – 2 km, Notos – 2 km, Pefkari – 1 km, San Antonio – 1 km. Od Limenarije je udaljen svega 5 minuta vožnje, tako da predstavlja idealnu bazu za obilazak najzelenijeg ostrva Grčke.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Tasos.

 

 

Podeli:
Pregledano 12504 puta