Saranda-Specijalna ponuda

  • TV
  • AC
Aranžman uključuje:
  • Prevoz autobusom turističke klase MERCEDES TOURISMO na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom, ne stariji od 6 godina)
  • 9 noćenja u hotelu ILIRIA **** ili sličnom u Sarandi u 1/2 i 1/3 i porodičnim sobama (singl, francuski ležaj, sofa) sa balkonom, sopstvenim kupatilom sa fenom i WC, frižiderom i uključenim doručkom
  • Boravišne takse
  • Obilasci prema programu putovanja
  • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
  • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
Aranžman ne uključuje:
  • Fakultativni izleti
  • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
  • Individualni troškovi putnika
Organizator puta: Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi putovanja TA Trip Top Putovanja. Licenca OTP 7/2021. A10. TA Fun Travel Niš je ovlašćeni subagent.

Saranda-Specijalna ponuda + obilazak TIRANE

+ izleti Nacionalni park Butrint i Ksamil, krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije, tvrđava Lerkusi, izvor Plavo oko

DAN 1 – Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u večernjim časovima. Polazak za Sarandu. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju.

DAN 2 – Dolazak u Sarandu u prepodnevnim časovima. Smeštamo se u hotel. Slobodan dan za kupanje i uživanje. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Krećemo na fakultativni izlet Nacionalni park Butrint i Ksamil. Prvo ćemo posetiti Butrint, park koji obuhvata skoro 100 kilometara kvadratnih jezera, močvara, proplanaka i ostrva. Ovaj park je dom za oko 1200 biljnih i životinjskih vrsta. Pod zaštitiom Nacionalnog parka je i istoimeno arheološko nalazište od izuzetnog značaja za Albaniju. Ovde se nalaze ruševine i ostaci amfiteatra, rimskog kupatila, kapele iz V veka, kao i gradska kapija i mletački zamak iz XIV, koji je pretvoren u muzej. Izlet nastavljamo do malog mesta Ksamil, koje lokalno stanovništvo drugačije naziva albanska Bora Bora. Nalazi se nedaleko od granice sa Grčkom, a sa malim uvalama, sitnim peskom i kristalno čistom vodom predstavlja jednu od najlepših destinacija Albanije. Slobodno vreme za ručak i kupanje. Savetujemo da probate morske specijalitete u nekoj od taverni sa pogledom na more, ali i domaću pitu od spanaća, domaći sir i rakiju. Povratak u Sarandu. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka, odlazimo na celodnevni fakultativni izlet krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije. Ukrcavamo se na brod i započinjemo krstarenje. Posetićemo šest najušuškanijih uvala i plaža, a prva od njih je Turtles cave, mala pećina, gde ćemo imati prilike, ukoliko budemo imali sreće, da plivamo zajedno sa morskim kornjačama. Nastavljamo krstarenje do uvala Davella, Gremina, Kakome i Pllakoto, koja je po mišljenju mnogih najlepša uvala ove regije. Pravimo pauzu za uživanje, slikanje i kupanje u kristalno čistoj vodi Jonskog mora, dok sa broda dopiru zvuci tradicionalne muzike. Nastavljamo krstarenje do plaže Kroreza, gde ćemo napraviti pauzu za ručak i predlažemo svežu salatu od morskih plodova sa krompirom. Na povratku za Sarandu, napravićemo kratku pauzu i poslednji skok sa broda u maloj uvali Soldier. Tokom čitavog krstarenja, na raspolaganju će vam biti dostupna neograničena konzumacija tradicionalnog pića Raki, poput naše rakije i jedno piće po želji. Naši domaćini će ovaj dan zabeležiti dronom i GoPro kamerom i pokloniti nam kao uspomenu na ovo jedinstveno iskustvo. Povratak u Sarandu u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Slobodan dan za kupanje. Pre zalaska sunca, odlazimo na fakultativni izlet do srednjovekovne tvrđave Lekursi, odakle se pruža predivan pogled na čitav grad i susedni grčki Krf. Unutar zidina tvrđave, nalazi se restoran gde ćemo se družiti uz tradicionalnu muziku. Pesma, igra, iće i piće. Garantujemo da ćete uživati u najlepšem zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 6 – Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet Plavo oko – prirodni izvori reke Bistrice, smešteni na zapadnoj padini planine Mali, u gustoj šumi četinara, na oko 30 kilometara od Sarande. “Rupa bez dna” kako drugačije nazivaju ovaj prirodni fenomen, jedna je od najvećih turističkih atrakcije Albanije. Bistra plava voda sa mehurićima, izvire iz korita koje se smatra najmanje dubokim 50 metara, a samo će najhrabriji smeti da se okupaju, jer temperatura vode ne prelazi 10 stepeni. Uživamo u prirodi i pravimo nestvarne fotografije. Pauza za osveženje u tradicionalnom restoranu pre povratka u Sarandu. Slobodno vreme za kupanje. Noćenje.

DANI 7, 8, 9, 10  – Doručak. Narednih dana prepustite se uživanju koja ce vam nahraniti dušu i telo za predstojeći period, odmorite oči u prizorima nestvarnih boja vode, peska i neba, upoznajte lokalce koji su slobodnog duha i otvorenog srca. Uživajte u morskim specijalitetima i domaćem hlebu sa maslinovim uljem. Bezbroj je mogućnosti, a izbor je samo vaš! Noćenja.

DAN 11 – Nakon doručka, pakujemo stvari u autobus i krećemo za Tiranu. Po dolasku u prestonicu Albanije krećemo u obilazak grada: trg Skenderbega, Narodni muzej, Palata kulture, Sahat kulam, Etam begova džamija, Saborni hram Vaskrsenja Hristovog. Prošetaćemo do Tiranske piramide, Predsedničke palate i zgrade Arheološkog muzeja. Slobodno vreme za ručak i uživanje u gradu. Polazak za Beograd u popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Albaniju i Srbiju.

DAN 12 – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

DOPLATE ZA DECU:

  • Deca starosti od 0 do 1,99 godina GRATIS
  • Cena aranžmana za decu starosti od 2 do 5,99 godina iznosi 90 EUR za sve termine
  • Cena aranžmana za decu starosti od 6 do 12,99 godina iznosi 180 EUR za sve termine

DOPLATA ZA POLUPANSION:

  • Odrasli i deca starosti od 6 do 12,99 godina 10 EUR po danu
  • Deca starosti od 0 do 5,99 godina 5 EUR po danu

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 250 EUR za sve termine

DOPLATA ZA HOTEL 5*:

  • Bougainville Bay Resort & Spa *****
  • 1/2 i 1/3 i porodične sobe (singl, francuski ležaj) sa balkonom, sopstvenim kupatilom sa fenom i WC, frižiderom i uključenim doručkom
  • Cena na upit

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Nacionalni park Butrint sa uključenom ulaznicom u pratnji lokalnog vodiča i poseta Ksamilu – 20 EUR

2. Celodnevno krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije sa uključenim neograničenim pićem Raki – 30 EUR

3. Odlazak do tvrđave Lerkusi sa uključenom večerom i jednim pićem u restoranu – 20 EUR

4. Izvor Plavo oko – 15 EUR

* Cena izleta za decu do 12,99 se umanjuje za 5 EUR po izletu.

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

  • Za ovo putovanje nisu potrebni negativni PCR testovi i nema karantina.
  • Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodna je lična karta za punoletne osobe.
  • Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodan je izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom za maloletna lica.
  • Ukoliko uplaćujete međunarodno putno osiguranje, neophodno je da ponesete pasoš ukoliko na putovanju aktivirate polisu osiguranja.
  • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
  • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!
Podeli: